Борщ галицький Склад: На 250 г буряків - 300 г свіжої капусти, 400 г картоплі, по 1 кореню моркви й петрушки, 1 цибулину, 3 ст. ложки томату-пюре, 1 чайну ложку борошна, 2 ст. ложки вершкового масла, 4 ст. ложки сметани, 2 склянки бурякового квасу, 1,5 л води, перець, лавровий лист, сіль - за смаком. Приготування: Картоплю нарізують кубиками, капусту й буряки -соломкою. Буряки тушкують з бульйоном, жиром, томатом-пюре й частиною бурякового квасу. У зварений бульйон кладуть капусту, а після того як він закипить, картоплю варять 15-20 хв. Потім додають тушковані буряки, нарізані соломкою й пасеровані на маслі моркву, петрушку й цибулю, пасероване борошно, лавровий лист, запашний перець, сіль і варять до готовності. За 10-15 хв. до подавання на стіл у каструлю з борщем вливають решту прокип'яченого бурякового квасу. Подають борщ із сметаною.
Джерело: http://www.univer-sity.com/ |