Для приготування страви Вам знадобиться: хек - 4 великих шматки; пиво – 300 гр; сало (свіже) – 125 гр; цибуля ріпчаста – 4 шт; борошно - 1 чайна ложка; вершкова олія - 2 столові ложки; цукор - 1/2 чайної ложки; букетик зелені; гірчиця - 1 столова ложка; сметана – 100 гр; картопля - 4-5 шт.; сіль, перець – за смаком. Хек очистити, вимити, обсушити, посолити. Дрібно нарізати сало, очистити цибулю, петрушку. У сотейнику підрум'янити на вершковій олії сало і цибулю, посипати борошном, і знову обсмажити до золотистого кольору. Туди ж влити пиво, додати цукор, букетик зелені, сіль, перець і кип'ятити на повільному вогні протягом 15 хвилин. Картоплю розрізати навпіл і зварити на пару. З пивного соусу вийняти зелень, опустити хек і варити на слабкому вогні 20 хвилин без кипіння. Хек викласти на підігріте блюдо, обкласти картоплею. Гірчицю, розведену сметаною, влити в соус, поставити на вогонь і збивати 1 хвилину. Хек полити соусом, посипати петрушкою. Блюдо подавати гарячим. Смачного!
Джерело: http://www.univer-sity.com/ |